10 oudointa talviurheilulajia – osa 1

10 oudointa talviurheilulajia – osa 1

Useimmat talviurheilulajit näyttävät olevan hullun suunnittelemia. Mikä järkevä ihminen muka keksisi kiinnittää terät tai levyt jalkoihinsa ja laskemaan alas jäistä tai lumista rinnettä? Mutta uskokaa tai älkää, lumiurheilulajit voivat olla vieläkin hullumpia ja oudompia. Seuraavassa on muutamia talvitapahtumia ja urheilulajeja, jotka saattavat kyseenalaistaa sinulle osallistujien mielenterveyden, mutta toisaalta, saatat haluta liittyä heidän joukkoonsa.

Koirahiihto

Koirahiihto on kenties yleisemmin tunnettu norjalaisesta nimestään Skijoring, joka tarkoittaa hiihtoajoa. Koirahiihto saattaa olla hieman harhaan johtava nimitys sillä vaikka skijoringia voi tehdä koiravaljakolla, nykyään on yleistä tehdä sitä myös hevosella tai moottoriajoneuvolla, kuten moottorikelkalla tai vaikka moottoripyörällä. Skijoring siis tarkoittaa lajia, jossa rohkeaa tai tyhmänrohkeaa hiihtäjää vedetään hevosen, koiran tai ajoneuvon perässä mahdollisimman kovaa. Tämä on melkein kuin vesihiihto, mutta tämä tapahtuu lumille maalla, jolloin moottorina Tämä on melkein kuin vesihiihto, mutta tämä tapahtuu lumille maalla, jolloin moottorina toimii veneen sijaan jokin yllä mainituista tavoista. Joskus osallistujat tekevät temppuja ja hyppyjä kyydin aikana. Usein urheilussa käytetään erikoisvaljaita, joissa on pikairrotusjärjestelmä, tai vaihtoehtoisesti osallistujat voivat pitää kiinni kahvasta, joka on samanlainen kuin vesihiihdossa. Joten, jos sinulla on lumi, sukset ja nopea koira, hevonen tai moottoriajoneuvo, sinun ei tarvitse mennä vuoristoon päästäksesi vauhdin hurmaan. Tarvitset kuitenkin hyvän kypärän, sillä jos kaadut, saatat todella tarvita sitä.

Lapio tai wok -pulkkailu

Oletko koskaan tutkinut lapiota autotallissasi tai wok -pannua keittiössäsi ja sanonut, että minun tulisi laskea mäkeä tuon päällä? Jos olet, ei hätää, et ole ainoa! Tämän urheilun osallistujat ajattelevat hieman erilainen kuin useimmat muut ihmiset. Yksinkertaisesti sanottuna, osanottajat korvaavat kelkan tai pulkan lapiolla tai wokilla, ratsastaen sillä lumisella mäellä tai jäisellä radalla. Lapiopulkkailukilpailu oli kerran Winter X -peleissä, mutta se poistettiin turvallisuussyistä. Kyllä, tämä katsottiin liian vaaralliseksi X-Gamesille. Joten kokeile sitä tietäen, että he, joilla ei ole mitään moottorikelkoilla tehtyjä takaperin voltteja vastaan, kuitenkin pelkäävät tätä lajia.

Lapio tai wok -pulkkailu

Yukigassen

Tämä urheilu, japanilainen ”lumitaistelu”, vie lumipallosodan ammatillisen sodankäynnin tasolle. Kaksi seitsenhenkistä joukkuetta, saavat kumpikin 90 lumipalloa, jotka sijoitetaan pieneen kenttään ja sitten he pommittavat toisiaan. Pelaajat yrittävät kaapata vastustajansa lipun, mutta jos joku osuu heihin lumipallolla, he ovat poissa pelistä. Tämä on siis käytännössä lipunryöstöä lumipalloilla. Pelaajat käyttävät erityisiä kypärää ja kasvosuojuksia, jotka suojaavat heitä lumipalloilta ja tekevät usein lumesta esteitä ja suojia. Ja minä kun luulin ottaneeni lumipallosodat vakavasti lapsena, mutta se ei ollut mitään tähän verrattuna.

Jäälohkarepulkkailu

Englanniksi Ice Blocking -nimellä tunnetulla urheilulajilla saattaa olla muitakin nimiä kuin jäälohkarepulkkailu, mutta tämä mielestäni kuvastaa lajia melko hyvin. Tarkoitus on siis laskea mäkeä vain jäälohkareella istuen. Sinä et välttämättä tarvitse talvea ja lunta tämän lajin
harrastamiseen, sillä tuot jään mukanasi, mutta tietenkin se liukuu paremmin lumella kuin vaikka hiekalla. Jotkut asettavat säkkikangasta jäälohkareen päälle karkeaksi istuimeksi ja osa jäädyttää
köyden kahvaksi jäälohkareeseen, josta voi pitää kiinni laskun aikana. Urheilu on erityisen suosittua koulujen kampuksilla, koska harva vanhus tulee ajatelleeksi ratsastaa kylmällä jäämötikällä rinnettä alas. Yksi lajin plussapuolista on se, kuinka helposti hävitettävissä tämä väline on. Se ei roskaa tai aiheuta tuhoisia kaasuja, vaan sulaa pois jättäen jälkeensä vain lätäköllisen vettä. Kätevää! Kun olet valmis, jätä vain kelkkasi sulamaan tai laita se tai mitä siitä on jäljellä pakkaseen.

Jääsukellus

Ehkä olet kuullut avantouinnista, jossa ihmiset hyppäävät uimaan jäiseen veteen. Jääsukellus on vielä asteen hullumpaa, jossa harrastajat sukeltavat järvien ja jokien jään alle. Koska suurin osa veden pinnasta jäätyy, sukeltajilla on tyypillisesti vain yksi sisään- ja ulostulopaikka, mikä lisää vaaraa, vaikka yleensä sukeltaja on sidottu köydenpäähän turvallisuuden vuoksi. Vaaroja on monia, eikä tätä kannatta kokeilla, jos pelkäät hukkumista tai jäätymistä kuoliaaksi, mutta jääsukeltajat sanovat, että näkymät ja mahdollisuus mennä, minne harvat pääsevät, ovat kokemuksen ja riskien arvoiset.

Jääsukellus

 

Comments are closed.