10 oudointa talviurheilulajia – Osa 2

10 oudointa talviurheilulajia – Osa 2

Oletko kyllästynyt perinteisiin ja tavanomaisiin talviurheilulajeihin, kuten hiihtoon, lumilautailuun, luisteluun, pulkkailuun ja kelkkailuun? Haluaisitko tänä talvena kokeilla jotain uutta, jännittävää lajia? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa, sillä tässä artikkelisarjassa esittelemme 10 oudointa ja taatusti omaperäistä talviurheilulajia, jotka varmasti saavat hymy kasvoillesi ja hien virtaamaan. Katso, löytyisikö listasta sinulle uusi talvinen suosikkiaktiviteetti.

Jääkiipeily

Eikö perinteinen kalliokiipeily ole sinulle tarpeeksi vaarallinen laji? Miksi emme siis tekisi pystysuoraa pintaa jääkylmäksi, liukkaaksi ja helposti rikkoutuvaksi? Tämä on pakosti ollut jääkiipeilyn keksijän ajatteluprosessi, jossa urheilijat kiipeävät jäätyneitä vesiputouksia tai jään peittämiä kalliopintoja. Lajissa käytetään jääkouruja tai koukkuja ja turvaköyttä, sillä tämä laji ei tarjoa useita yrityksiä. Älä siis yritä tätä kotona ilman ammattilaisen opastusta

Ice Cross Downhill

Pikaluistelu on vaikuttavaa, mutta entä jos siihen lisätään painovoima? Ice Cross Downhill on luistelukilpailu alas jyrkkää, jäistä rataa, jossa on jyrkkiä käänteitä ja korkeita pudotuksia. Kilpailijoiden on oltava nopeita, mutta myös kovia, jonka takia jääkiekkoilijat ovat yleisiä lajin harrastajia. Urheilulla on suosittu maailmankiertue nimeltä Crashed Ice, jossa väkijoukot kokoontuvat katsomaan kilpailuja kaupungin keskelle rakennetulla jääradalla. Kyse on siis nopeuskilpailusta, mutta niin kuin tämän tapahtuman nimi viittaa, monet katsojat näkisi mieluummin eeppisen yhteentörmäyksen.

Ice Cross Downhill

Speed Flying

Tämä lajin voisi sanoa olevan sekoitus laskettelua ja laskuvarjoliitoa. Hiihtäjät siis aloittavat laskun vuoren huipulta ja heittäytyvät kalliolta ja osittain liitävät ja osittain laskettelevat vuorta alas. Yleensä kalliolta heittäytyessään he liitävät useamman minuutin ennen kuin heidän suksensa koskettavat maata. Joten jos haluat urheilulajin, joka saa sinut tuntemaan itsesi James Bondiksi, tämä saattaa olla oikea laji sinulle.

Speed Flying

Ulkohuussi -kisat

Alaskassa järjestetyn Fur Rendezvous -festivaalin aikana ulkohuussikisat ovat aika lailla miltä kuulostavatkin. Osallistujat kiinnittävät sukset kotitekoisiin ulkohuusseihin ja työntävät sitä lumista mäkeä alas. Yksi tiimin jäsenistä istuu ‘valtaistuimella’ laskun aikana. Kisan järjestäjät kannustavat hauskuutta ja luovuutta enemmän kuin itse kilpailuhenkisyyttä, joten sitä ei kannata ottaa liian vakavasti. Ensimmäiseksi tullut tiimi voittaa kuitenkin jonkinlaisen palkinnon, mutta palkintoja saattaa saada myös ulkohuussin luovasta ulkonäöstä tai parhaasta tiimihengestä.

Hiihtobaletti

Tämä urheilu on varmaan keksitty, kun hiihtäjät päättivät, etteivät luistelijoiden tulisi saada kaikkea kunniaa, tai kun jotkut hiihtäjät olivat todella humalassa ja päättivät kokeilla tulkitsevaa tanssia suksillaan. Oli, miten oli, tässä urheilulajissa hiihtoballerinat suorittavat jonkinlaisen tanssirutiinin mäkeä alas laskien, täydentäen sitä akrobaattisilla pyörähdyksillä, potkuilla ja pirueteilla. Kuten taitoluistelussa, tässäkin lajissa esitys suoritetaan musiikin tahtiin. Tämän voit tehdä joko yksilölajina tai kuten taitoluistelussa lisätä tanssiparin ja tehdä temput yhdessä. Lajina se on lähestulkoon kuollut, mutta ei ole mitään estettä elvyttää sitä tai ainakin kokeilla sitä itse. Se saa varmasti muutamat päät kääntymään hiihtokeskuksessa.Tarkista, järjestetäänkö joitakin näistä oudoista talviurheilulajeista omalla alueellasi tänä talvena, jotta voit todistaa niiden olemassaolon omin silmin, tai vielä parempi jos päätät hypätä mukaan ja kokeilla niitä itse. Näiden lajien harrastajat saattavat kenties vaikuttaa hieman oudoilta, mutta nämä lajit voittavat varmasti koko talven sisällä kökkimisen ja mökkihöpöksi tulemisen. Ulkoilu ja jonkin uuden hulluuden kokeileminen voi olla juuri se, mikä pitää sinut terveenä loppujen lopuksi. Joitain näitä lajeja voit kokeilla vaikka omalla pihalla, mutta toisia en suosittelisi kokeilemaan ilman kunnon turvatoimia, kuten jääkiipeilyä ja jääsukellusta, josta kerroin artikkelisarjan ensimmäisessä osassa. Mutta jos olet kokeilunhaluinen, sinulle löytyy varmasti sopiva laji näistä vaihtoehdoista.


Hiihtobaletti

 

Comments are closed.