Jääkiekko ja videopelit

Jääkiekko ja videopelit

Kun emme ole pelaamassa tai valmentamassa jääkiekkoa, jotkut meistä katsovat YouTubesta kohokohtapätkiä tai virittäytyvät television jääkiekkokanavalle saadakseen päivittäisen jääkiekkoannoksensa, ja jotkut meistä kääntyvät videopelien pelaamisen puoleen. Kaikilla meillä on suosikkipelimme erilaisista videopeligenreistä, ja ihmiset tulevat kiistelemään loppuun asti, onko paras tappelupeli Street Fighter vai Mortal Kombat, johon väliin joku tulee heittämään Tekkenin omana suosikkinaan. Jokaisessa pelissä on joku oma jujunsa, joka erottaa ne muista. Samaa voi sanoa myös urheilupeleistä, joten tässä artikkelissa käydään läpi kaikkien aikojen parhaita jääkiekkopelejä.

NHL 17 ja Gretzky 3D Hockey

Ensimmäisenä listalla on parin vuoden takainen NHL 17. Tämä on itseltäni hieman puolueellinen arvio, sillä tämä oli ensimmäinen kunnolla pelaamani uuden sukupolven jääkiekkopeli, ellei muutamia kokeiluja NHL 15:llä oteta huomioon. Kun otetaan huomioon NHL 18 -version heikkoudet, tämä peli ei ollut lainkaan kehno.

Hockey Ultimate Team -pelitila on hauska ja tarjosi ensimmäisen kerran 12 vuoteen jääkiekon maailmancupin, mikä toi peliin uutta henkeä vuoden loppupuolella ja antoi pelaajille haasteita pakottamalla heidät käyttämään tietyn tyyppisiä pelaajia eri aikoina. EA antoi lisäksi pelaajille ilmaisia palkintoja Hockey Ultimate Teamissa, kuten Mike Richards -joulupalkinnon, parhaan joukkueen palkintona Tarasenkon ja NHL:n palkintopelaajan. Joten vaikka pelissä olikin jonkun verran pieniä heikkouksia, taakse päin ajateltuna kyseessä ei ollut lainkaan huono peli.

Seuraavana listalla on vuodossa Gretzky 3D Hockey mahtavalla Nintendo64-konsolilla. Peli ei ole niin suosittu kuin monet muut pelisarjat jääkiekon osalta, mutta tällä pelillä on erityinen paikka sydämessäni lapsuudestani. Jostain syystä tässä pelissä oli kaikenlaisia outoja erikoisuuksia, kuten suurten päiden pelitila, ”kuuma” maalivahti, joka muuttui kirjaimellisesti tiilimuuriksi ja välillä kiekko muuttui tulipalloksi ja meni maaliin joka kerta laukaistessasi kohti maalia.

Parasta Gretzky #D Hockeyssa oli pelaamisen helppous. Pystyit ottamaan N64-ohjaimen käteesi ja pelaamaan huomaamattasi tuntikausia. Tämä peli oli puhtaasti hauska ja usein paljon parempi kuin realistiset grafiikat ja taitotikulla tehtävät hullut harhautukset.

Nintendo

NHL 94

Kolmantena listalla on kenties kaikkein ikonisin jääkiekkopeli, NHL 94. NHL 94 on huippuluokan jääkiekkopeli, eikä minun mielestäni EA Sports ole kyennyt enää seuraamaan tämän klassikon asettamia odotuksia julkaisunsa jälkeen. NHL 94 ei tarvinnut nykypelien kaltaisia hienoja pelitiloja, kuten Hockey Ultimate Team, Be a Pro tai seuratila, se oli yksinkertaisesti vain jääkiekkoa. Valitsit vain suosikkijoukkueesi, oli kyseessä sitten Pittsburgh pelaajinaan muun muassa Jaromir Jagr ja Mario Lemieux tai Bruins, jossa pelasivat Bourque ja Neely, tai minkä tahansa muun joukkueen huippupelaajilla, ja pelasit peliä.

NHL 94 syntyi ajalla, jolloin urheilupelien ei tarvinnut olla realistisia tai perustua puhtaasti tilastoihin, vaan pelaamisessa tärkeintä oli pelkkä hauskuus. NHL 94 sisälsi myös unohtumattoman taustamusiikin, ja moni pystyy palauttamaan pelin teemakappaleen helposti mieleensä. Pelissä oli myös ominaisuuksia, kuten mahdollisuus taklata vastustaja vaihtopenkille, tappeleminen ja siinä oli tarjolla kaikkien aikojen parhaat tuuletukset, jotka on luotu itse asiassa uudelleen oikeassa maailmassa.

Tässä artikkelissa mainitut jääkiekkopelit ovat hieman vanhempia, koska nykyään en ehdi juurikaan pelaamaan kiireisen perhe-elämän vuoksi. Saatan silloin tällöin pelata jonkun pelin pasianssia, pyöräyttää rahapelejä muutamalla kolikolla tai ottaa pari erää Tetristä, mutta nyt kaivelin vanhan Sega Genesis -konsolini pölyn peitosta ja kokeilin pitkästä aikaa NHL 94:ää. Siitä on jo pari viikkoa, enkä ole lopettanut vielä pelaamista. Tänä aikana en ole koskenut lainkaan uudempaan NHL 19 -versioon PlayStation 4:llä. Se kertoo paljon pelistä, että olen pelannut enemmän 15 vuotta vanhaa peliä kuin muutaman kuukauden takaista uutuutta. Kyseessä on vain niin helppo peli alkaa pelata. Olipa peli Genesiksellä tai Super Nintendolla, sinun tarvitsee vain syöttää, laukoa ja taklata. NHL 94 on silkkaa hauskuutta.

Pelaamista

Blades of Steel ja NHL Hitz

Seuraavana vuorossa on todellinen klassikko, jonka sijoittuminen parhaiden jääkiekkopelien joukkoon kautta aikain ei varmaankaan herätä paljoa ristiriitoja. Kyseessä on vuoden 1987 jääkiekkoklassikko, jonka jokainen pelaaja tuolta ajalta tuntee ja rakastaa, Blades of Steel. Moni muistaa vielä tunteen, kun otat Nintendo-pelikasetin käteesi, puhallat siitä pölyt ja kenties pyyhit sen pinnat puhdistusaineeseen kastetulla pumpulilla ja painat pelin kuullaksesi ikonisen Blades of Steel -pelin intromusiikin 8-bittisillä äänillä jään raapiessa luistimen terän alla. Tämä peli kuuluu ehdottomasti tälle listalle.

Blades of Steel -peli on lähes yhtä ikoninen kuin jääkiekkoelokuva Lämäri, jotka molemmat kuuluvat genrensä top 5 -listoille. Peli oli yksinkertainen, valitset joukkueen, joka on kotoisin kaupungista joko Kanadasta tai Yhdysvalloista ja katsot joukkueesi saapuvan kentälle lämmittelemään, luistelevan rinkiä ja asettuvan aloitukseen. Jo sekunneissa pääset pelaamaan vanhaa kunnon jääkiekkoa, jossa hakkaat vuorotellen A- ja B-painikkeita päihittääksesi vastustajasi.

Seuraavana vuorossa on peli, joka tuntuu muistoissa huonolta idealta, joka kuitenkin ajan kultaamana on muuttunut upeaksi muistoksi. NHL Hitz oli ainoa jääkiekkovideopeli, jota pelattiin pelihalleissa, joten miksei se olisi tällä parhaiden pelien listalla. Tämä peli jää historiaan yhtenä kaikkien aikojen hauskimpana urheilupelinä, eikä pelkästään jääkiekkopeleistä. Pelissä pelattiin kolmella kolmea vastaan ilman jäähyjä tai paitsioita, mutta pelissä oli paljon tappeluita.

Midway Gamesin NHL Hitzin pelaaminen oli suurta hupia. Pystyit muokkaamaan pelaajaasi ja joukkuettasi ja jopa muuttamaan hahmosi pään puulankuksi. Mutta NHL Hitzistä teki klassikon sen pelaaminen. Kovia iskuja jakelevaa nopeaa toimintaa. Jos et ole pelannut tätä peliä ennen, suosittelen pyytämään kaverisi seuraksesi, varaamaan tarjolle muutaman oluen ja kaivamaan vanhan PS2- tai Xbox-konsolin esiin ja pelaamaan.

Comments are closed.