Talviaktiviteetit Rovaniemellä

Talviaktiviteetit Rovaniemellä

Talvi ja lumi – miten ihanaa aikaa! Rovaniemi on yksi maailman tunnetuista suomalaisista kaupungeista ja syystäkin. Tärkeimpänä tietysti tulee huomioida se, että Rovaniemi on joulupukin virallinen kotikaupunki! Rovaniemeltä löytyykin paljon tekemistä talviaikaan.

Rovaniemi sijaitsee napapiirin molemmin puolin ja juuri Rovaniemen läpi menee napapiirin raja. Matkalle kannattaa varata hyvät ulkoiluvaatteet ja tietysti kamera, sillä kuvattavaa ainakin löytyy vaikka millä mitalla. Joskus siellä pääsee iltaisin näkemään revontuliakin. Rovaniemen talviaktiviteeteissa hienoa on se, että lähes kaikki palvelut ja tuotteet ovat paikallisia. Napapiirillä pääsee tukemaan paikallisia toimijoita ja iso osa aktiviteeteista ottavat ympäristönkin huomioon. Talviaktiviteetteja voi siis harrastaa rauhallisin mielin! Rovaniemeltä löytyy tekemistä varmasti jokaiselle. Riippuen siitä, millainen talviurheilija tai –lomailija olet, voit löytää itsellesi aina tekemistä. Voit osallistua hurjiin lajeihin tai ottaa rennommin. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla aina jotain uutta!

Adrenaliinia peliin

Mikäli kaipaat lomaltasi adrenaliinia, Rovaniemi on loistava paikka vierailla. Talven sää, lumi ja jää, tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia harrastaa ja kokeilla uusia asioita. Ajanvietto ei tästä hauskemmaksi enää mene! Erilaiset moottoriajoneuvot tarjoavat Rovaniemellä parhaimpia elämyksiä. Oletko koskaan kokeillut jäämikroautoilua? Rovaniemellä sitä pääsee kokeilemaan! Jääkarting on mikroautoilua jääradalla, mikä ei todellakaan ole yhtä helppoa kuin tavallinen mikroautoilu. Voidaan melkein kuitenkin väittää, että jääkarting on paljon hauskempaa.Jääradalle voi mennä myös autolla! Tosin autoille tarkoitetut jääradat ovat hieman erilaisia, kuin mikroautoille. Mikroautoilu sopii kaikenikäisille, kun taas autolla jääradalle meno tarvitsee ehkä hieman kokeneemman kuljettajan. Hauskuutta ei tästäkään aktiviteetista kuitenkaan puutu. Moottorikelkkailu on yksi asioista, joita jokaisen tulisi joskus kokeilla. Voit vuokrata moottorikelkan joko pariksi tunniksi tai lähteä pidemmälle reissulle oppaan kanssa. Moottorikelkalla pääsee kulkemaan Lapin haastavassa luonnossa sujuvasti ja voit kokea kauniin talvisään eturivin paikoilta.

Lapin luontoon voi tutustua muullakin tavalla. Voit valita kulkuvälineeksi moottorikelkan lisäksi vaikkapa hevosen tai lähteä kiipeilemään. Ratsastamalla voit nähdä monia villieläimiä ja jääkiipeily onkin vasta jännittävää puuhaa. Molemmat tavat vievät sinut näkemään ja kokemaan mahtavia maisemia.

Ota rauhassa ja nauti

Rovaniemi tarjoaa elämästä nautiskelijoille paljon eri vaihtoehtoja. Pohjois-Suomen ainutlaatuinen ruokamaailma on esimerkiksi kokeilemisen arvoinen. Maista hirveä, poroa tai karhua, sekä kokeile muita paikallisia ruokia. Rovaniemi tarjoaa korkeatasoisia ravintoloita. Muista kokeilla myös paikallisia erikoisjuomia! Jos haluat yhdistää luonnon ja tekemisen, mutta ei hullutella niinkään, voi eläinpuistovierailu olla sinulle sopiva vaihtoehto. Lapin luonto on koti monelle eksoottiselle eläimelle, kuten ahmalle, joita pääsee näkemään eläinpuistoissa ympäri vuoden. Mikäli villieläimet ovat enemmän juttusi, voit lähteä valokuvaus- tai vaellusretkelle – mielellään oppaan kanssa. Luonnossa voi kohdata monia eri eläimiä ja lintuja, sekä niiden ikuistaminen valokuviin on ainutlaatuista. Tällaiselle retkelle kannattaa varata aikaa ja hyvät varusteet. Rovaniemellä kannattaa muistaa myös tavalliset talviaktiviteetit, kuten hiihto, laskettelu ja luistelu. Kaikkia näitä lajeja saa tietysti harrastaa aina! Välineitä voi vuokrata ja lisäksi voit esimerkiksi miettiä vaikka fatbike-pyörän vuokraamista. Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, on ehdottomasti Rovaniemen joulupukin kylä. Värikäs, kaunis ja idyllinen kylä tarjoaa jokaiselle meistä, uskoit sitten joulupukkiin tai et, uudenlaisen elämyksen. Joulupukin kylällä pääsee näkemään sen, mistä moni näkee vain unia. Joulupukin kylästä löytyy joulupukin talo, jossa pääsee tervehtimään pukkia. Se ei maksa mitään, mutta valokuvia ei saa omalla kameralla ottaa. Voit myöhemmin ostaa valokuvat, jotka paikalla oleva tonttukuvaaja ottaa sinusta tai perheestäsi.

Ota rauhassa ja nauti

Lisäksi kylän lähettyviltä löytyy pieni kauppakeskus ja ruokapaikkoja. Kannattaa varata kylävierailulle aikaa. Hauskaa on myös se, että paikan päältä löytyy jatkuvasti toimiva web-kamera, jolle pääset vilkuttamaan. Voit pyytää ystäväsi vierailemaan joulupukin sivuilla ja he voivat bongata sinut sieltä.

Comments are closed.