Vinkkejä mitä voit tehdä ja nähdä Lahdessa talvella – osa 1

Vinkkejä mitä voit tehdä ja nähdä Lahdessa talvella – osa 1

Lahti ei kenties tule ensimmäisenä mieleen, kun suunnittelet talvilomakohdetta, mutta älä sivuuta sitä liian nopeasti, sillä kaupungilla on enemmän tarjottavaa kuin kenties luuletkaan. Lahden kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Suomessa, on tunnetusti kulinaarinen hotspot ja sieltä löytyy runsaasti yöpymispaikkoja, joissa on mahtavat näköalat. Kesällä kaupunki tuntuu todella elävältä, mutta kaupungilla on myös paljon tarjottavaa talvella. Tässä siis lista asioista, joita voit nähdä ja tehdä Lahden alueella talvella.

Lumikenkäily

Tietenkin jos matkustat suomessa talvella, haluat varmasti hyödyntää mahtavia talvimaisemia. Talvilämpötilat Lahdessa on keskimäärin -7 astetta, joka ei vielä ole liian kylmä ulkoilusta nauttimiseen. Jos matkustat tammikuun ja maaliskuun välillä, tulisi lunta olla tarpeeksi ulkoseikkailuihin. Lumikenkäretkiä järjestetään opastettuna tai voit mennä tallailemaan ihan itsekin, kunhan et eksy matkan varrella. Lumikenkäretkiä tarjoaa esimerkiksi Lehmonkärki Resort, josta lähtee useita vaellusreittejä, jotka soveltuu täydellisesti lumikenkäilyyn talvisin. Matkan varrella voi pysähtyä Lehmonkärjen metsästysmajalla, jossa meitä odotti tuore, avotulella grillattua lohta ja kokonainen buffet suomalaisia herkkuja.

Moottorikelkkailu

Jos olet seikkailunhaluista tyyppiä, tulet rakastamaan moottorikelkkailua! Mikään ei ole verrattavissa tunteeseen, kun hurjastelet moottorikelkalla puuterilumen halki tai jopa laskettelurinnettä alas! Meillä oli ilo päästä moottorikelkkaretkelle Messilän hiihtokeskuksessa. Alun perin ajattelin, että ajaisimme hissukseen lumisella pellolla, mutta isännät todella antoivat meille täydellisen kokemuksen ja käytimme yli tunnin liukuen lumisten hehtaarien halki, metsien läpi ja laskettelurinteitä, jotka näyttivät aivan liian jyrkiltä ajettavaksi, mutta se oli loppujen lopuksi vähemmän pelottavaa, kuin miltä se näytti ja sen sijaan todella hauskaa!

Moottorikelkkailu

Hiihtomuseossa vierailu

Lahti on Etelä-Suomen talviurheilukeskus eikö ole mikään yllätys, että kaupungissa on oma hiihtomuseo. Lahden Urheilukeskuksessa sijaitseva museo ei ainoastaan kerro kaikkea hiihdon historiasta Lahden alueella, vaan siellä on myös 3D -mäkihyppysimulaattori, jota voit kokeilla! Jos olet kuin minä, ja mäkihyppy kiehtoo sinua, mutta sinulla ei koskaan olisi rohkeutta, tai, rehellisesti sanottuna, tarvittavia fyysisiä taitoja kokeilla sitä oikeasti, simulaattori on loistava sinulle, sillä se antaa sinulle todellakin todentuntuisen kokemuksen! Ja ikään kuin tämä ei riittäisi, voit myös kokeilla ampumahiihtoa museon ampumaradalla! Hiihtomuseo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta Salpausselänkatu 8:ssa. Se on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9 – 17, sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11 – 16. Lippujen hinnat ovat 10 € aikuisille ja 7 € opiskelijoille.

 

Ihaile Lahtea yläilmoista

Hiihtomuseon vierestä löytyy myös Lahden hyppymäki, joka on vapaasti vierailtavissa kesän aikana, mutta joka aukeaa myös pyynnöstä talvella. Pääset torniin hissin avulla. Siellä on upea näkymä koko Lahdesta ja ympäröivästä järvimaasta. Minun on päästävä tänne uudestaan kesällä, vain nähdäkseni, kuinka maisema muuttuu vuodenajasta riippuen!

Ihaile Lahtea yläilmoista

Käy tervehtimässä poroja ja huskeja

 

Lahdessa oli aikaisemmin mahdollista päästä koiravaljakkoajelulle, mutta kaupungin ainoa koiravaljakkojen järjestäjä yritys, Koira Kikka, joutuin siirtämään koiransa Lappiin, sillä Etelä-Suomen talvet eivät aina ole tarpeeksi kylmiä ja lumisia harrastukselle. Talvet Lahdessa ovat olleet viime vuosina epätavallisen lämpimiä, jonka takia yritys ei valitettavasti enää voi tarjota koiravaljakkoajeluita, mutta Koira Kikan maatila on edelleen auki ja voit käydä siellä katsomassa ja mahdollisesti halailemassa poroja ja vanhempia huskeja. Olenko jo onnistunut innostamaan sinut käymään lahdessa talvella? Lahteen pääsee erittäin helposti ja nopeasti pääkaupunkiseudulta esimerkiksi junalla. Helsingistä Lahteen pääsee junalla tunnissa ja lippu maksaa noin 12 – 16 euroa. Jos haluat matkustaa edullisemmin, voit hypätä onnibussiin, jolla pääset Helsingistä Lahteen noin viidellä eurolla ja matka-aika on vain noin tunti 20 minuuttia. Mikäli tämäkään ei vielä saanut sinua ylipuhutuksi, katso sarjan seuraava osa, jossa kerron lisää vinkkejä, mitä voit tehdä ja kokea Lahdessa talviaikaan!

Käy tervehtimässä poroja ja huskeja

Comments are closed.